Nejen klasická česnečka Vám udělá dobře ráno po flámu, nebo když se potřebujete posilnit v boji s nějakou chorobou. Kuřecí polévka Vám spraví nejen žaludek a kmínová polévka vás překvapí nejen svou rychlostí a jednoduchostí.
Polévky jako od babičky:
Kuřecí polévka
Suroviny:
1 balíček hřbetů na polévku
2 mrkve
½ cibule
hrst nudlí do polévky
bobkový list
nové koření
sůl
zelená petrželka
Postup:
1. Uvařte hřbety s bobkovým listem a novým kořením v osolené vodě.
2. Slijte vývar, vhoďte do něho polévkové nudle a povařte asi 5 minut.
3. Oberte maso a přidejte ho do polévky.
4. Nakonec do polévky nastrouhejte mrkev a přidejte zelenou petrželku.
Kmínová polévka
Suroviny:
5 lžic krupice
50 g másla
1 lžíce drceného kmínu
1 vejce
kostka masoxu
sůl
zelená petrželka
Postup:
1. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme krupici s kmínem a za stálého míchání osmahneme.
2. Přidáme vejce a rozmícháme.
3. Zalijeme vodou, vhodíme kostku masoxu a osolíme.
4. Vaříme cca 8 minut
5. Nakonec přidáme sekanou petrželku a zamícháme.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na polévky